Loading…

Galo Musico Brasileiro

Gallo Musico Brasileiro

De Braziliaanse Galo Musico is volgens sommige auteurs ontstaan uit de verschillende kruisingen tussen de Turkse Denizli en Japanse Totenko . Maar er is ook een andere versie, die beweren dat hij is ontstaan uit een ras van Europese oorsprong er word gezegd dat de Bergse kraaier de voorvader van de galo musico is (Duitsland,) , Deze werden in het midden van de negentiende eeuw door keizerin Leopoldina, de vrouw van Keizer D. Pedro I naar Brazilië gebracht .Dit ras is misschien wel de oudste nog bestaande in het rijk van hoenderachtigen Bijna uitgestorven door het kruisen waardoor hun raskenmerk bijna was verdwenen.

Ongeacht de oorsprong, de grote aantrekkingskracht van deze vogel is zijn lied. Helder, zonder schel te zijn, maar sterk en opvallend als een operazanger,welke 15-35 seconden, worden aan gehouden afhankelijk van het ras. Het vermelden waard is dat het gekraai van een haan van andere rassen  meestal 3 tot 5 seconden duurt. Een ander interessant detail is dat de kuikens al vroeg beginnen te kraaien. Maar ook de hennen kraaien net als de haan. Bij het kraaien, stappen ze een paar stappen naar voren, terwijl ze het geluid voortbrengen die hen karakteriseren, zolang kraaiend dat ze hun adem verliezen.

Voor degenen die ze niet kennen, ze hebben een opvallende fysieke verschijning Het is praktisch een land hoen, maar met enkele opvallende fenotypische kenmerken. Het zijn sterke vogels het best opdreef als ze los in de tuin lopen, scharrelend en pikkend in de tuin, zonder deze mogelijkheid moeten we ze een goede voeding geven met  passende voedingsstoffen waarbij dierlijke eiwitten erg belangrijk zijn.

Het verenkleed kent variaties , maar de kleur zit vaak tussen donker grijs en geel tarwe bont, geel tarwe bont, roodtarwe bont. Middelgrote, hanen met een gewicht van 2,0 tot 2,5 kg en hennen rond de 2,0 kg. De kippen produceren ongeveer 100 eieren per jaar, 40-55 g, variërend in kleur van wit tot room, maar ook voorkomen van blauwe eieren.

            De Galo Musico is erg decoratief en zachtmoedig, hun kraai eigenschappen samen met hun uiterlijk maken het een aantrekkelijk ras, Het geluid van hun kraai zorgt voor een grote verkoop prijs .

Als je in je tuin een vrolijke sfeer wilt  Koop dan Galo Musico Brasileiro eieren broed ze uit ent creëer je eigen orkest .

Op dit youtube filmpje hoor je de galo musico en zie je het typische loopje