Loading…

het Bestuur

Luk van Looveren

Mijn naam is Luk van Looveren. Ik ben woonachtig in Brecht, België. Vroeger fokte ik verschillende, moeilijk te kweken soorten. Doordat ik een eigen bedrijf heb wat drukte met zich mee neemt heb ik nood gedwongen moeten stoppen met het fokken van sierwatervogels. Op een gegeven moment trok de kleindier liefhebberij toch weer mijn interesse, Aanvankelijk begon ik met vechthoenders zoals Shamo’s.

Ik ben omstreeks het jaar 2004 lid geworden van de Kempische pluimvee vereniging en van de Belgische Vechthoenclub. Na de Shamo’s, wat meestal kruisingen waren ging ik over op de Brugse Vechthoenders die ik tot op dit moment nog steeds in de kooien heb. Vervolgens werd ik geïnspireerd door de langkraaihoenders zoals de Tomaru en de Koe Yoshi. Dit zijn mijn favorieten. Ik heb ook de Kosovo langkraaiers en de Indonesische lachende hanen Ayam Ketawa’s. Mijn hoofdras is de Tomaru langkraaier.

Tijdens de laatste tweede en derde tentoonstellingen Optimum Avium International werd ik kampioen met de beste langkraaier. Voor mij is Optimum Avium International de mooiste kleindierententoonstelling, met name de langkraaiwedstrijd trekt mij het meest. Sinds korte tijd ben ik bestuurslid van genoemde tentoonstelling geworden. En nu ook van de OASLL zoals je eerder hebben kunnen lezen. Adrie Brouwers heeft mij voor deze bestuursfuncties gevraagd omdat ik veel affiniteit met langkraaihoenders heb. In de tentoonstelling vereniging ben ik dan ook verantwoordelijk voor de langkraai wedstrijd. Hiervoor heb ik de spelregels die door het oude bestuur opgesteld waren grotendeels overgenomen. Ik wil de leden van de OASLL met raad en daad bij staan voor het houden van langkraaihoenders.