Loading…

het Bestuur

Adrie Brouwers

Mijn naam is Adrie Brouwers. Ik ben woonachtig in Roosendaal, Nederland. Ik ben begonnen in 1978 met het fokken van grote Maleiers. Vervolgens heb ik de meeste erkende vechthoenderrassen wel in de kooien gehad. Doordat de langkraairassen mij inspireerden heb ik deze tot voor een paar jaar terug ook in mijn kooien gehad maar om mijn buren tegemoet te komen zijn heb ik er afscheid van moeten nemen.

Wel heb ik daarvoor ik de plaats Satsumadori’s en grote Sumatra’s gehouden. Ook de Cubalaya en de Soendanese vechthoen, die ook zou kunnen resulteren onder de langstaarthoenders, zitten nu in de kooien op mijn dierenweide. Verder fok ik nu de wat zeldzamere Japanse vechthoenrassen zoals de Yamato, Kyshiu Chibi en de Nankin Shamo. De vele rassen die ik heb gehad en sommigen nog waren voor mij redenen om keurmeester te worden. Inmiddels ben ik al weer negen jaar keurmeester met als passie het keuren van vechthoenders en langstaarthoenders. Mijn jarenlange voornemen werd ik 2015 werkelijkheid; het oprichten van een tentoonstelling organisatie voor vechthoenders, langstaart- en langkraaihoenders: Optimum Avium International en wat later de speciaalclub OASLL.

Inmiddels hebben we drie fantastische mooie, ruim bezochte tentoonstellingen achter de rug met een uitschieter van 543 inzendingen tijdens de tentoonstelling in 2016. De rassen zoals eerder beschreven worden op reguliere tentoonstellingen naar mijn mening niet goed tot hun recht. Daarom is een tentoonstelling met de clubshow van de OASLL een unieke happening voor fokkers, liefhebbers en geïnteresseerden. Je kan met vragen over nagenoeg al onze rassen bij mij terecht. Ik zal mijn uiterste best doen je een bevredigend antwoord en indien gewenst een onderbouwd advies te geven.

Luk van Looveren

Mijn naam is Luk van Looveren. Ik ben woonachtig in Brecht, België. Vroeger fokte ik verschillende, moeilijk te kweken soorten. Doordat ik een eigen bedrijf heb wat drukte met zich mee neemt heb ik nood gedwongen moeten stoppen met het fokken van sierwatervogels. Op een gegeven moment trok de kleindier liefhebberij toch weer mijn interesse, Aanvankelijk begon ik met vechthoenders zoals Shamo’s.

Ik ben omstreeks het jaar 2004 lid geworden van de Kempische pluimvee vereniging en van de Belgische Vechthoenclub. Na de Shamo’s, wat meestal kruisingen waren ging ik over op de Brugse Vechthoenders die ik tot op dit moment nog steeds in de kooien heb. Vervolgens werd ik geïnspireerd door de langkraaihoenders zoals de Tomaru en de Koe Yoshi. Dit zijn mijn favorieten. Ik heb ook de Kosovo langkraaiers en de Indonesische lachende hanen Ayam Ketawa’s. Mijn hoofdras is de Tomaru langkraaier.

Tijdens de laatste tweede en derde tentoonstellingen Optimum Avium International werd ik kampioen met de beste langkraaier. Voor mij is Optimum Avium International de mooiste kleindierententoonstelling, met name de langkraaiwedstrijd trekt mij het meest. Sinds korte tijd ben ik bestuurslid van genoemde tentoonstelling geworden. En nu ook van de OASLL zoals je eerder hebben kunnen lezen. Adrie Brouwers heeft mij voor deze bestuursfuncties gevraagd omdat ik veel affiniteit met langkraaihoenders heb. In de tentoonstelling vereniging ben ik dan ook verantwoordelijk voor de langkraai wedstrijd. Hiervoor heb ik de spelregels die door het oude bestuur opgesteld waren grotendeels overgenomen. Ik wil de leden van de OASLL met raad en daad bij staan voor het houden van langkraaihoenders.